részecskeszűrő tisztítás (DPF)
Részecskeszűrő tisztítás mesterfokon
Részecskeszűrő tisztítás mesterfokon

A részecskeszűrő manapság már szinte mindegyik belsőégésű motorral szerelt új gépkocsiban megtalálható. A működéséből arra lehet következtetni, hogy az élettartama az autó várható élettartama alatt marad. Részecskeszűrő piacon jelenleg az a helyzet, hogy már rengeteg benzin motorral hajtott autó is megkapta ezt az alkatrészt. Ennek okán a gyenge forint miatt az egyébként is az egekben lévő autó árak tovább növekedtek.

Tovább olvasom
Tippek részecskeszűrőhöz
Hasznos tippek a DPF-hez

A szigorodó károsanyag-kibocsátási előírások mai világában a dízel részecskeszűrők (DPF) általánossá váltak, hogy segítsenek visszatartani a piszkos dízeleket a gyártósorról. Nélkülük sok dízelmotort kivontak volna az Euro 5 és 6 károsanyag-kibocsátási szabványok fényében. A részecskeszűrők jótékony hatással lehetnek a környezetre, de a regenerálásuknak, javításuknak és cseréjüknek költsége megterhelheti a bankszámlákat (ezt a leckét első kézből tanultuk meg!).

Tovább olvasom
Részecskeszűrő kiiktatasa véglegesen.
Részecskeszűrő kiiktatás

Maga a részecskeszűrő egyszerű alkatrész. Doboz méhsejt alakú szűrővel, amely megállítja a nagyobb kipufogórészecskéket, hogy kijussanak a környezetbe és lehetővé teszi a normál kipufogógázok áthaladását. Ami nem olyan egyszerű, az az érzékelők kezelése, amelyek kordában tartják ezt a rendszert. Autója ECU-ja folyamatosan figyeli a részecskeszűrő érzékelőket, ellenőrzi az ellennyomást és biztosítja a megfelelő működést. Dugulás/vagy nagy terhelés esetén DPF regenerációt indít, amíg az érzékelők el nem érik a névleges szintet.

Tovább olvasom
Megelőző karbantartás a részecskeszűrőhöz
Megelőző karbantartás a részecskeszűrőhöz

A részecskeszűrő olyan alkatrész, amelyet nem mindig kell cserélni. Saját maga is karbantarthatja, időben elkezdett megelőző fellépéssel. Minden autós az első szereplő autója karbantartásában. A nagyon egyszerű, és rendszeresen végrehajtandó apró intézkedéseknek köszönhetően hozzájárulhat járműve élettartamának jelentős mértékű meghosszabbításához. Ezáltal pedig nagymértékben csökkenti a jármű karbantartási költségeit.

Tovább olvasom
Részecskeszűrőhöz és katalizátor lopás
Részecskeszűrőhöz és katalizátor lopás

A katalizátorok és a DPF ródiumot, palládiumot és platinát tartalmaznak. Az autóipar egyre nagyobb mértékben használja fel ezeket a nemesfémeket, amelyek különösen ellenállnak az oxidációnak, savnak és korróziónak. Tulajdonságaik olyanok, hogy nincs alternatíva a pótlásukra. Ez a három anyag fantasztikus páratlan tulajdonságokkal rendelkezik abban, hogy kiszűri a finom részecskéket a kipufogógázokból.

Tovább olvasom
Tippek részecskeszűrőhöz
Tisztítsa meg a dízel részecskeszűrőt hatékonyan

Átlagosan 150-180 ezer kilométer – hol több, hol kevesebb – megtétele után a DPF figyelmeztető szimbóluma világít a dízelen: stilizált, téglalap alakú, piros vagy narancssárga kipufogócső, belül apró pöttyökkel. Most itt az ideje, hogy megtisztítsa a dízel részecskeszűrőt – más néven koromrészecskeszűrőt. De mi is valójában a dízel részecskeszűrő? Miért kell egyáltalán tisztítani a koromrészecskeszűrőt? És esetleg magam is megtisztíthatom a részecskeszűrőt?

Tovább olvasom

Kapcsolat

TerraClean Magyarország Kft.
Cím: 2120 Dunakeszi, Pallag u. 13.
Telefon: +36 20 450 9998
E-mail: info@terraclean.hu
Nyitva tartás: H-P 9-18
Facebook Terra twitter
Címkék

RÉSZECSKESZŰRŐ TISZTÍTÁS EGR SZELEP TISZTÍTÁS MOTORTISZTÍTÁS GYORSSZERVIZ