részecskeszűrő tisztítás (DPF)
Tippek részecskeszűrőhöz
Hasznos tippek a DPF-hez

A szigorodó károsanyag-kibocsátási előírások mai világában a dízel részecskeszűrők (DPF) általánossá váltak, hogy segítsenek visszatartani a piszkos dízeleket a gyártósorról. Nélkülük sok dízelmotort kivontak volna az Euro 5 és 6 károsanyag-kibocsátási szabványok fényében. A részecskeszűrők jótékony hatással lehetnek a környezetre, de a regenerálásuknak, javításuknak és cseréjüknek költsége megterhelheti a bankszámlákat (ezt a leckét első kézből tanultuk meg!).

Tovább olvasom
Részecskeszűrő kiiktatasa véglegesen.
Részecskeszűrő kiiktatás

Maga a részecskeszűrő egyszerű alkatrész. Doboz méhsejt alakú szűrővel, amely megállítja a nagyobb kipufogórészecskéket, hogy kijussanak a környezetbe és lehetővé teszi a normál kipufogógázok áthaladását. Ami nem olyan egyszerű, az az érzékelők kezelése, amelyek kordában tartják ezt a rendszert. Autója ECU-ja folyamatosan figyeli a részecskeszűrő érzékelőket, ellenőrzi az ellennyomást és biztosítja a megfelelő működést. Dugulás/vagy nagy terhelés esetén DPF regenerációt indít, amíg az érzékelők el nem érik a névleges szintet.

Tovább olvasom
Megelőző karbantartás a részecskeszűrőhöz
Megelőző karbantartás a részecskeszűrőhöz

A részecskeszűrő olyan alkatrész, amelyet nem mindig kell cserélni. Saját maga is karbantarthatja, időben elkezdett megelőző fellépéssel. Minden autós az első szereplő autója karbantartásában. A nagyon egyszerű, és rendszeresen végrehajtandó apró intézkedéseknek köszönhetően hozzájárulhat járműve élettartamának jelentős mértékű meghosszabbításához. Ezáltal pedig nagymértékben csökkenti a jármű karbantartási költségeit.

Tovább olvasom

Kapcsolat

TerraClean Magyarország Kft.
Cím: 2120 Dunakeszi, Pallag u. 13.
Telefon: +36 20 450 9998
E-mail: info@terraclean.hu
Nyitva tartás: H-P 9-18
Facebook Terra twitter
Címkék

RÉSZECSKESZŰRŐ TISZTÍTÁS EGR SZELEP TISZTÍTÁS MOTORTISZTÍTÁS GYORSSZERVIZ