részecskeszűrő tisztítás gyorsan és hatékonyan

MIVEL LEHET HATÉKONYAN MEGTISZTÍTANI A RÉSZECSKESZŰRŐT


Manapság számos módszer létezik a részecskeszűrő tisztítására, de vajon tényleg minden módszer működik? A részecskeszűrő hatékony tisztítása az egyik leggyakrabban feltett kérdés ezzel az alkatrészrel kapcsolatban, az eltömődés és a meghibásodás miatt. Különféle módszerek léteznek: például részecskeszűrő adalékok, ultrahangos tisztítás, vágás és hőkezelés stb. Elemezzük, hogyan lehet hatékonyan tisztítani a részecskeszűrőt, mi működik és mi nem.

Hogyan tisztítsuk meg a részecskeszűrőt

Adalékok és részecskeszűrő tisztító folyadékok, a részecskeszűrő ultrahangos tisztítása és még sok más találmány amit a DPF tisztítására fejlesztettek ki.

Adalékok és részecskeszűrő tisztító folyadékok

A piacon számos adalék és termék található a részecskeszűrő tisztítására. Ezeknek az adalékoknak az eredménye nem teljesen megbízható és hatékonyságuk is megkérdőjelezhető a tisztítás során. Megjegyzendő, hogy a részecskeszűrő egyik oldalán nyitott kerámiával, a másik oldalán zárt kerámiával van kialakítva, amely a gázokat a falakon való áthaladásra kényszeríti, hogy eltávozzon és így visszatartsa a káros részecskéket. Mi a probléma? Az idő múlásával és a részecskeszűrő regenerálódik egy dugó a végén, és lerakódik a belső falakon. A részecskeszűrő hatékonysága ennek következtében csökken.

Nagyon nehéz adalékokkal tisztítani és jó eredményeket elérni. Amikor az adalékot a részecskeszűrőbe helyezi, az eltömődött szennyeződés nem távolítható el, és fennáll a kerámia károsodásának veszélye magának az adalékanyagnak a kémiai agresszivitása miatt. Ezért a részecskeszűrő adalékanyaggal történő tisztítása nem hatékony módszer.

A részecskeszűrő ultrahangos tisztítása

Az ultrahangos részecskeszűrő tisztítás az egyik legszélesebb körben alkalmazott módszer, és a mai napig számos szakember használja az ágazatban. Bár az ultrahangos tisztítás az egyik leghatékonyabb tisztítási módszer, ebben az esetben nem hatékony. Az ultrahang képes lágyítani és fellazítani a kerámiáról a szennyeződést, de nem tudja eltávolítani a részecskeszűrő kerámiájáról. Ezután a tisztítás után ez a szennyeződés laza marad, de a kerámia belsejében, és ismét problémákat okozhat. Ezenkívül a nedves részecskeszűrő felszerelésekor, ha a részecskeszűrő előtti rendszerekben hibák és szennyeződések vannak, a jármű indításakor azok gyorsan összeeshetnek. Mindez azt jelenti, hogy a részecskeszűrők ultrahangos tisztítása nem hatékony. Nagyon sok irodalom foglalkozik a témával, de a hatékonyságát nem sikerült bizonyítani.

Részecskeszűrők kézi tisztítása: vágás, hegesztés

Ezt a módszert a részecskeszűrő-javító szakemberek is széles körben alkalmazzák. Bár az eredmények jók lehetnek, munkaigényes és időigényes. A javítás elvégzéséhez gyakran le kell vágni a házat, hogy hozzáférjen a kerámiához. Ez nagymértékben csökkenti a takarítási szolgáltatás elvégzésének termelékenységét és gazdasági hasznát. A kerámiák eltávolítása után gyakran Karcherrel vagy ultrahangos tisztítóval tisztítják. Egyes esetekben a nyomólándzsa nagy nyomása károsíthatja a részecskeszűrő kerámiáját, ami használhatatlanná teszi azt. Tisztítás után a kerámiát vissza kell helyezni a házba és forrasztani kell. Gondosan megmunkálva hatékony lehet, de figyelembe kell venni, hogy akár 3 óra munka, hegesztés és takarítás, ahol a teljes javítás alatt egy kezelőnek kell dolgoznia.

Részecskeszűrő tisztító gépek

A részecskeszűrő tisztító gépek az egyik legújabb és leghatékonyabb alkalmazott módszer. A nyomás alatti vizes részecskeszűrő tisztítógépek hatékonysága a kétirányú áramlás bevezetésén alapul. Ez azt jelenti, hogy azt kell elérni, hogy a szennyeződés ne maradjon a belsejében kialakuló dugókban és teljesen kijöjjön a kerámiából. Ennek a folyamatnak a végrehajtásához a gépek nyomás- és hőmérséklet-szabályozottat alkalmaznak. A mosószer is olyan mosószer, amely tiszteletben tartja a kerámiák anyagát. A gépek lehetővé teszik a részecskeszűrő állapotának ellenőrzésére egy előtisztítási próbát, majd a végső szárítás után (nagyon fontos a tisztítás utáni meghibásodások elkerülése érdekében) egy újabb tesztet végeznek a tisztaság ellenőrzésére. Jelenleg ez az a módszer, amely a korábbi módszereknél jóval megelőzi a hatékony tisztítást, amelyek nem távolítják el teljesen a hamut és a szénlerakódásokat.

Kapcsolat

TerraClean Magyarország Kft.
Cím: 2131 Göd, Pesti út 9.
Telefon: +36 20 450 9998
E-mail: info@terraclean.hu
Nyitva tartás: H-P 9-18
Facebook Terra twitter
Címkék

RÉSZECSKESZŰRŐ TISZTÍTÁS RÉSZECSKESZŰRŐ MEGELŐZŐ KARBANTARTÁS