részecskeszűrő tisztítás (DPF)

MEGELŐZŐ KARBANTARTÁS A RÉSZECSKESZŰRŐHÖZ


A részecskeszűrő és a katalizátor olyan alkatrészek, amelyeket nem mindig kell cserélni. Ezeket saját maga is karbantarthatja, megelőző fellépéssel. Minden autós az első szereplő autója karbantartásában. A nagyon egyszerű, és rendszeresen végrehajtandó apró intézkedéseknek köszönhetően Ön hozzájárulhat járműve élettartamának meghosszabbításához. Ezáltal pedig jelentősen csökkenti a jármű karbantartási költségeit.

Ami a részecskeszűrőt és a katalizátort illeti, a következőket nem lehet erősen ajánlani: olyan vezetési stílust alakítson ki, amely tisztán tartja autóját. A régi mondás: "Aki messzire akar jutni, kíméli a lovát" közismert, és csak alkalmazni kell. Felejtse el a gyors indítást és az erős gyorsítást hideg időben. Viszont ne feledkezzen meg róla, hogy a részecskeszűrőnek és a katalizátornak az optimális teljesítmény érdekében a motor gázainak egy bizonyos hőmérsékletűnek kell lenniük. Kerülje a rövid városi utakat, amelyek során az autónak nincs ideje felmelegedni.

A jó karbantartás fontossága

Ha rövid napi utakat tesz, fontolja meg járművének egy kis házon belüli karbantartását. Hogyan kell eljárni? Egyszerűen vezetéssel! Vezetés közben teljesen megtisztíthatja a katalizátort és a részecskeszűrőt. A vezetés közbeni regeneráció hasonló ahhoz, amit korábban a rövid utakkal kapcsolatban kifejtettünk. Kéthetente erősen ajánlott egy hosszabb utat megtenni olyan gyorsforgalmi úton vagy autópályán, amely lehetővé teszi a 3000 vagy 3500 fordulatszámú vezetést bő fél órán keresztül. Tehát ne habozzon időnként egy kicsit megnyomni a gázpedált. Ez az egyik leghasznosabb tipp, amit kaphat a DPF tisztántartásához.

Részecskeszűrő tisztítás fontossága

A részecskeszűrő tisztítására számos technikának kell lennie, de hatékonyságuk gyakran hagy kívánnivalót maga után. A legtöbb technológiával megspórolhat néhány hónapot, de hosszú távon soha nem fogja elkerülni az alkatrész cseréjét. Ellenben a saját cégünk által kifejlesztett egyedi szabadalom alapján végzett tisztítás valóban hosszútávú megoldást kínál, melyet garanciavállalással támasztunk alá.

Tisztítás adalékanyag segítségével

A DPF tisztítására szolgáló termékek használata nagyon egyszerű. Csak öntse az üzemanyagtartályba, és kövesse az utasításokat. Az adaléknak az égési hőmérséklet csökkentésével könnyebben el kell pusztítania a koromszemcséket. Számos márka létezik a piacon, amelyek mindenáron bonyolultabbá teszik az életét. Az adalékanyagok minősége igen változó, attól függően, hogy hány hatóanyagot tartalmaznak, de mindenekelőtt haszontalanok. A minket hívó vásárlók véleménye egyöntetű. Az esetek 95%-ában az adalék nem tisztította meg a szűrőt, 100%-ban pedig a részecskeszűrő cseréjét sem kerülte el.

Hidrogénes tisztítás

Az elmúlt években fellendülést tapasztaltak a részecskeszűrő tisztítása terén, amelynek során hidrogént fecskendeztek be a motor levegőbemenetébe. Ez a megoldás állítólagosan lehetővé teszi a vízkőmentesítést, azaz a természetes úton lerakódott zsíros korom vagy kalamin eltávolítását a motor hengereinek faláról a DPF-hez, EGR szeleppel együtt, és ezzel elkerülhető a szétszerelés jelentős munkaköltsége. Ezt a módszert érdemes kerülni, ha a jármű elöregszik, mert motorszivárgást, motorszivárgást okozhat, károsíthatja a motor tömítését, és legrosszabb esetben motorcserét is igényelhet.

Ezen túlmenően ennek a módszernek az a mellékhatása, hogy eltömíti a részecskeszűrőt . A motorról levált korom a kipufogórendszeren keresztül távozik, és eltömítheti a jármű kibocsátáscsökkentő rendszerét. Ha úgy dönt, hogy hidrogénnel tisztítja a motort, ne felejtse el regenerálni a részecskeszűrőt vezetés közben.

Kapcsolat

TerraClean Magyarország Kft.
Cím: 2120 Dunakeszi, Pallag u. 13.
Telefon: +36 20 450 9998
E-mail: info@terraclean.hu
Nyitva tartás: H-P 9-18
Facebook Terra twitter
Címkék

RÉSZECSKESZŰRŐ TISZTÍTÁS RÉSZECSKESZŰRŐ KIIKTATÁS