részecskeszűrő tisztítás (DPF)

RÉSZECSKESZŰRŐ TISZTÍTÁS TIPPEK


A szigorodó károsanyag-kibocsátási előírások mai világában a dízel részecskeszűrők (DPF) általánossá váltak, hogy segítsenek visszatartani a piszkos dízeleket a gyártósorról. Nélkülük sok dízelmotort kivontak volna az Euro 5 és 6 károsanyag-kibocsátási szabványok fényében. A részecskeszűrők jótékony hatással lehetnek a környezetre, de a regenerálásuknak, javításuknak és cseréjüknek költsége megterhelheti a bankszámlákat (ezt a leckét első kézből tanultuk meg!).

Mit tehet tehát annak érdekében, hogy DPF-szűrője problémamentes legyen, pénztárcája pedig sértetlen maradjon? Íme az öt legfontosabb tippünk a DPF tisztán és problémamentesen tartásához.

Vezessen gyorsabban

A közhiedelemmel ellentétben a gyorsabb vezetés hosszú távon pénzt takaríthat meg. A részecskeszűrő regenerációja csak bizonyos feltételek teljesülése esetén fordulhat elő, mint például a fordulatszám, a fordulatszám és a motor hőmérséklete. Ha nem teljesül minden feltétel, a részecskeszűrő regenerációs folyamata nem indul el, és Ön egy lépéssel közelebb kerül egy költséges kereskedőhöz.

Végezze el a házi feladatát, derítse ki, milyen gyorsan kell vezetnie, mennyi ideig és milyen fordulatszámmal. Előfordulhat, hogy kereskedője nem kívánja megadni ezt az információt, ezért javasoljuk, hogy ezzel kapcsolatban forduljon az online közösséghez és a tulajdonosi klubokhoz.

Használja a megfelelő olajat

A megfelelő olaj kiválasztása autójához elengedhetetlen, hogy a motor a lehető legkevesebb dízelszemcsét termelje. Mindig próbálja meg a gyártó által jóváhagyott motorolajat használni. A legtöbb gyártó alacsony SAPS-tartalmú olajat ír elő, amelyet kifejezetten alacsony szulfáthamu-tartalomra terveztek. Ez a gázolaj égésének mellékterméke, amely a DPF szűrő eltömődését okozza.

Ellenőrizze az EGR szelepet

Idővel az EGR szelepeket eltömítheti a korom és a szén, amelyet arra terveztek, hogy visszakeringesse őket. Ez viszont azt okozhatja, hogy az eszköz a kelleténél hosszabb ideig nyitva marad, ami növeli a részecskék, korom és szén visszajutását a motorba.

A hibás EGR-szelep esetében világítania kell a motor figyelmeztető lámpájának, de ha a múltban DPF-problémákat tapasztalt, javasoljuk, hogy vizsgálja meg, mielőtt bármilyen további költséges DPF-regenerálást végezne.

Tartsa távol gépkocsiját a várostól

A városi vezetés start-stop jellege az egyik legnagyobb oka annak, hogy sok gépkocsi DPF-problémákkal küzd. A rövid távolságok, az alacsony sebességek és a lakott területek vezetési megállás jellege szinte lehetetlenné teheti az aktív vagy passzív részecskeszűrő regenerációhoz szükséges feltételek megismétlését.

Próbáljon meg néha beiktatni néhány gyorsabb és kevésbé zsúfolt utat, hogy maximalizálja a regeneráció esélyét.

Kapcsolat

TerraClean Magyarország Kft.
Cím: 2120 Dunakeszi, Pallag u. 13.
Telefon: +36 20 450 9998
E-mail: info@terraclean.hu
Nyitva tartás: H-P 9-18
Facebook Terra twitter
Címkék

RÉSZECSKESZŰRŐ TISZTÍTÁS EGR SZELEP TISZTÍTÁS MOTORTISZTÍTÁS