részecskeszűrő kiiktatás veszélyei

RÉSZECSKESZŰRŐ KIIKTATÁS


Maga a részecskeszűrő egyszerű dolog. Doboz méhsejt szűrővel/hálóval, amely megállítja a nagyobb kipufogórészecskéket (kormot), de lehetővé teszi a normál kipufogógázok áthaladását. Ami nem olyan egyszerű, az az érzékelők és az ECU-kezelés, amelyek kordában tartják ezt a rendszert. Autója ECU-ja folyamatosan figyeli a DPF-érzékelőket, ellenőrzi az ellennyomást és biztosítja a megfelelő működést. Dugulás/vagy nagy terhelés esetén DPF regenerációt indít, amíg az érzékelők el nem érik a névleges szintet. Hogy tovább bonyolítsák a dolgokat, vannak olyan rendszerek, amelyek az ELOYS-t használják annak a hőmérsékletnek a csökkentésére, amelynél a korom „leégethető” a részecskeszűrőről.

Fizikai DPF eltávolítás

A részecskeszűrő fizikai eltávolítása általában nem az, amit sokan hatalmas munkának neveznének. Egyes autóknál nehezebb, mint másoknál, de nagyrészben ez egy szervizelhető kipufogó-alkatrész. Jellemzően a kipufogóból kell kicsavarozni, azonban egyes járműveknél ez a helyétől függően sok kínlódást igényel.

Az eltávolítás után a DPF lényegében csak egy szűrő. Ezeket gyakran egyszerűen felvágják a hegesztett varratok mentén, kifúrják és újra visszahegesztik. Egyszerűen hangzik!

Az ECU becsapása

Ami nem szórakoztató és játék, az az elektronika, amely ahhoz szükséges, hogy az autó ECU-ja elégedett legyen, és a részecskeszűrő a várt módon működjön. Vizsgálataink kimutatták, hogy egyes tulajdonosok úgy döntenek, hogy ellenállásokat adnak a DPF érzékelőihez, hogy megpróbálják becsapni az ECU-t, és így téves leolvasást fogadjanak el az érzékelőktől.

A legtöbb illesztőprogram az ECU újratervezést választja, amely teljesen eltávolítja a DPF rendszert az ECU-ból. Ez megakadályozza az érzékelők becsapásának szükségességét, mivel az ECU-nak nincs többé DPF vezérlőrendszere, ami miatt aggódnia kell.

Szóval megéri a részecskeszűrő kiiktatása ?

A részecskeszűrőkkel felszerelt öregedő járművek megnövekedett vevőkörének köszönhetően a részecskeszűrők piaca növekszik, a részecskeszűrők cseréjének és tisztításának költségei csökkennek. Valóban megéri a fáradságot, a költségeket és a rendőrségi vizsgálatot, ha „módosított” részecskeszűrővel érnek el valakit az úton?

Ajánlatunk

Könnyű azt mondani, hogy ne kockáztassa, hogy elkapják az illegálisan eltávolított részecskeszűrővel. Nem éri meg a vesződséget, kockázatot és költséget. Mi saját szabadalommal rendelkező részecskeszűrő tisztítást tudunk végezni a gépkocsiján, mely meg sem közelíti a részcskeszűrő kiiktatás és csere árát. Az elvégzett munkánkra pedig teljeskörű garanciát vállalunk.

Kapcsolat

TerraClean Magyarország Kft.
Cím: 2120 Dunakeszi, Pallag u. 13.
Telefon: +36 20 450 9998
E-mail: info@terraclean.hu
Nyitva tartás: H-P 9-18
Facebook Terra twitter
Címkék

RÉSZECSKESZŰRŐ TISZTÍTÁS EGR SZELEP TISZTÍTÁS RÉSZECSKESZŰRŐ KIIKTATÁS