részecskeszűrő tisztítás (DPF)

RÉSZECSKESZŰRŐ TISZTÍTÁS MESTERFOKON


A részecskeszűrő manapság már szinte mindegyik belsőégésű motorral szerelt új gépkocsiban megtalálható. A működéséből arra lehet következtetni, hogy az élettartama az autó várható élettartama alatt marad.

Részecskeszűrő piacon jelenleg az a helyzet, hogy már rengeteg benzin motorral hajtott autó is megkapta ezt az alkatrészt. Ennek okán a gyenge forint miatt az egyébként is az egekben lévő autó árak tovább növekedtek.

A részecskeszűrő abban van segítségünkre, hogy csak a nagyon apró korom részecskéket engedi ki a levegőbe. Ez azt jelenti, hogy a dízel motorral szerelt járművek szuper bonyolultakká váltak. Ez a részecskeszűrő szabályozáshoz szükséges nagyon komoly elektronikai háttérnek és érzékelőknek köszönhető. Ez olyan fokú komplikáltságot jelent, amely egyértelműen lekörözi a régebbi űrhajókat is. A DPF részecskeszűrő tisztítás viszont új módszerrel is megoldható, amely nélkülözi az autó alkatrészének a megbontását. Ezt a speciális módszert cégünk fejlesztette ki a 2000-es évek elején.

Részecskeszűrő tisztítás és tisztítószer feltöltés

Az autók bonyolultságban a környezetvédelmi intézkedéseknek köszönhetően jutott ilyen szintre. 1974-re kell visszatekintenünk a részecskeszűrő megjelenéséhez. Addig az autók problémamentesen szennyezhették a környezetet és abban az időben a járművek biztonsága sem volt olyan fontos.

A biztonság területén a két svédországi gyártó, a zöld témában pedig Kalifornia volt az élharcos. Az említett dátumko kötelezték egy rendelkezéssel az Egyesült Államokban a gyárakat, hogy katalizátort szereljenek a gyártott járműveikbe. Ennek okán az európai gyártók is gyakorlatot szereztek abban, hogy milyen módon lehet zöldebb, katalizátoros autókat gyártani.

Európában a katalizátor bevezetése még váratott magára, így az első lépések 1984-re tehetőek. Innen már csak egy lépésre volt az Euro O, Euro 1 környezetvédelmi osztály bevezetése. Az Euro 1 lett csak alkalmazásba véve 1992-ben, ezt követte az 1996-tól az Euro 2. 2020 januárjában lépett érvénybe az Euro 6d, ami már megköveteli a benzines autók nagy részében a részecskeszűrőt. A részecskeszűrő tisztítás, így vált a dízel autótulajdonosok nagy részénél olyan ténykedéssé, amit érdemes időként elvégeztetni. Ezzel a módszerrel, mely leszerelést nem igényel, nagyobb összegű DPF cserét lehet elkerülni és megspórolni.

Kapcsolat

TerraClean Magyarország Kft.
Cím: 2131 Göd, Pesti út 9.
Telefon: +36 20 450 9998
E-mail: info@terraclean.hu
Nyitva tartás: H-P 9-18
Facebook Terra twitter
Címkék

RÉSZECSKESZŰRŐ TISZTÍTÁS EGR SZELEP TISZTÍTÁS MOTORTISZTÍTÁS